Šta je PetCalm?
Aktivni satojci  u PetCalmu su  posebna odabrana eterična ulja -formulacija koja ima umirujući efekat na kućne ljubimce, narocito valerijana, koja šalje umirujući signal nervima u CNSu.
Efekat se može videti već nakon nekoliko minuta posle primene električnog difuzora, a 20 minuta nakon aplikacije prskalicom. Vaš ljubimac će postati smirem, opušten i prijemčiv.

Mogu li se koristiti drugi lekovi ako se koristi PetCalm?

PetCalm se može uvek i stalno koristiti, jer je njegov efekat siguran, blag i neškodljiv, ali kod posebnih slučajeva je potrebno potražiti savet veterinara.  Veterinari ga često preporučuju kod pasa koji boluju od epilepsije!

Kakav je miris PetCalma?
Poznato je da valerijana nema baš narociti prijatan miris, ali PetCalm sprej ima jasno izbalansiran prijatan miris koji u dobroj meri neutrališe neprijatne mirise vaših ljubimaca. Osim toga PetCalm svojim neutralnim pH, I blagotvornim dejstvom esencijalnih ulja  deluje povoljno na kožu I krzno. Prijatan miris je naročito intenzivan korišćenjem  električnog difuzora, tako da se u prostoriji zaista oseća prijatan miris.

Koliko često mogu da primenim PatCalm?
PetCalm sprej možete koristiti svakodnevno u dužem vremenskom intervalu, dok god postoji  potreba da se vaš ljubimac opusti.

Kako koristiti PetCalm sprej?
Umirujući  sprej je na prirodnoj bazi , što znači da je bezbedan  za kožu i dlake vašeg ljubimca. Dejstvo  je lokalno i neposredno.
Koristite ga osim na ljubimcu, na prostirci u kući ili automobilu, boxu za transport…
Sprejišite direktno na kožu ili na ruku ,ili na  rukavicu i nakon toga utrljajte u predelu brade, vrata, obraza,… Ako ste u  šetnji, možete sprej isprskati  na svoju  nogavicu ili čizmu.

Koliko se koristi sprej PetCalm?
Koristite uputstvo za upotrebu, sačekajte 20 minuta i primetićete promenu u ponašanju. Efekat traje 2-6 sati a možete  ponavljati aplikaciju više puda dnevno,  svakodnevno u dužem vremenskom intervalu.

Koliko dugo će delovati sprej?
Najmanje 2 sata a može i do 6 sati, zavisno  od pojedinačnog ljubimca i njihovim individualnim podnošljivostima.

Kako reaguju mačke ?
Mačke vole miris valerijane i vrlo efikasno deluje Petcalm na njih. Ako vaša mačka ne voli direktno nanošenje na kožu, ipsrskajte jastuče ili mesta gde se ona igra i skriva…

Kako mogu Petcalm koristiti za kunića ili pticu?
Sprej isprskati na  vlažnu krpu i prekriti kavez ( ili krpicu staviti u kavez), ili poprskati podlogu u kavezu.

Šta ako je  moj pas još uvek uzbuđen nakon korišćenja PetCalma za ljubimce?
Zapamtite, Petcalm  za ljubimce pomaže samo kao umirujuće sredstvo, bez sedacije. Životinja zadržava svoje navike ponašanja ali bez extremnih izleta. Na primer, ako se čuje zvono i dalje će reagovati lavežom. Prednost kod pasa (i konja !!!) je ta da životinja postaje prijemčiva i poslušna.

Kako koristiti PetCalm difuzor?
Difuzor je najbolje uključiti u blizini gde boravi vaš ljubimac, naročito kad je sam u kući. Površina prostora koju pokriva je 50m2, i može trajati do 6-8 nedelja ukoliko se isključuje , kako filter ne bi izgoreo.

Šta je PetCalm električni difuzor?
Plug-in difuzor je samo uređaj s grejanjem filtera koji  se nalazi u bočici i time stvara topli vazduh koji su isparenja eteričnih ulja. Čep difuzora pruža stalno polagano oslobađanje uljane tečnosti, koja je bezbedna za ljude i decu, a životinja pospešuje relaksirajući efekat.

Koliko često zamijeniti utikač difuzora?
Obično je  najbolje zameniti nakon 2-3 primene.

Koliko dugo električni difuzor traje?
Po pravilu bočica traje 6-8 nedelja.